Het tarief voor vertaling wordt berekend op basis van het aantal woorden in de brontekst. Voor de vertaling van een Engelse of Franse tekst naar het Nederlands bedraagt het standaard tarief 0,08 euro per bronwoord. Bij technische of gespecialiseerde teksten wordt 0,09 euro per te vertalen woord gerekend. Ook voor spoedopdrachten ('s nachts of tijdens het weekend) geldt een verhoogd tarief van 0,01 euro extra per bronwoord.
Voor de vertaling van omvangrijke teksten die niet elektronisch (dus niet via e-mail, cd-rom, ...) worden geleverd, kan een telling van het aantal woorden een tijdrovende en omslachtige bezigheid zijn. Bijgevolg zal in dat geval geen woordtarief maar wel een uurtarief van 25 tot 30 euro worden gerekend, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de brontekst en de beschikbare tijd voor de opdracht.

Voor de
revisie van een Nederlandstalige tekst bedraagt het standaard tarief 0,03 euro per woord. Dringende revisies en correcties van gespecialiseerde teksten kosten 0,04 euro per woord. En ook hier geldt de regel: als een telling van het aantal woorden onpraktisch blijkt, wordt een uurtarief van 20 tot 25 euro per uur gerekend.

Alle vermelde prijzen zijn exclusief 21% btw. Voor een precieze offerte afgestemd op uw eigen project of tekst kunt u steeds vrijblijvend contact met mij opnemen.“De beste vertaling is niet die die het meeste op het origineel lijkt, maar die die er het meeste van afwijkt.”

Gamaliel Bradford
Kristin Van Eycken
Freelance vertaler
  Standaard tarief Gespecialiseerde terminologie Spoedopdrachten
Vertaling 0,08 euro per woord
25 euro per uur
0,09 euro per woord
30 euro per uur
0,09 euro per woord
30 euro per uur
Revisie 0,03 euro per woord
20 euro per uur
0,04 euro per woord
25 euro per uur
0,04 euro per woord
25 euro per uur